Recept

Mexikansk falukorvsgryta

Ingredienser och recept för 4 portioner

500 gram falukorv, strimlad

1 st röd paprika, tärnad
1 st grön paprika, tärnad
6 st champinjoner, tärnade
1 st röd lök(ar), tärnad
2 st vitlöksklyfta(or), finhackad
1 msk matolja
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander, malen
0,5 tsk spiskummin
1 burk(ar) krossade tomater
1 dl vatten
0,5 tsk socker
salt och peppar
4 port ris

 

Garnering: koriander

 

1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut. Tillsätt chilipulver, spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten stund.

 

2. Tillsätt de krossade tomaterna, socker och vatten. Låt det hela småkoka i ca 10 minuter.

 

3. Bryn falukorven i lite smör och blanda ner den i grytan. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö lite färsk koriander över och servera med nykokt ris.

 

 

Med smak av Mexiko!