Om oss

Claessons Charkuteri med sina 100-åriga anor går in i ett nytt avsnitt för verksamheten. Sedan den 25 juli 2015 består ägarkonstellationen av fyra parter; Mattias Lindgren tillika vd, Agnetha Björnsdotter Berglund, Malin Brättemark och Björn Dierks.

Vi är fyra parter som tror på en framtid för det svenska jordbruket och den svenska maten, därför har också vårt samarbete fördjupats genom detta företag.

Mattias som sedan några år varit den som skött produktion och butik, marknader och annan kontakt inom charkuteriet. Drömmer om produktutveckling och att starta en kombinerad delikatessbutik och bistro i Falköping.

Agnetha med sitt eget företag Kullans Lycka genom vilket hon säljer förädlade produkter från får och lamm, från egen och andras gårdar, hennes klingande dalmål sprider glädje!

Malin med jordbruk och svinuppfödning på Varaslätten tillsammans med sin man Mattias Dahlstrand, ekonomiskt kunnig med fötterna i den bördiga jorden på slättá.

Björn driver KRAV och klimatcertifierad köttdjursuppfödning på Börstorp slott, även Bed & Breakfast, tillsammans med Annica Eriksson.

Claessons Charkuteri har en lång historia bakom sig och tack vare Ebon Wikman (dotter till Arne Claesson) så finns under historia och kuriosa denna sammanfattad. Historiesammanfattningen är från en början gjord för en utställning om Ranten på Falbygdens Museum.