Recept

Vild köttfärslimpa

10 port. Ingredienser: 2 st morot/morötter 1 st gul lök(ar), stor 1 st vitlöksklyfta(or) 5 msk smör 2 tsk salt, ca 2 tsk timjan 2 msk tomatpuré 9 st enbär 1 tsk svartpeppar, nymald 500 gram viltfärs, eller viltskav 500 gram blandfärs 2 st äggvita(or) 1 dl ströbröd 5 dl kantareller 2 dl valnötter 2 dl lingon 0,5 paket bacon 1. Riv morötter, lök och vitlök. Värm en stekpanna, häll i 2 msk smör och stek blandningen tills den mjuknar. Ta av pannan från spisen och blanda ner salt, timjan, tomatpuré, krossade enbär och svartpeppar. Sätt ugnen på 200 grader. 2....

Mexikansk falukorvsgryta

Ingredienser och recept för 4 portioner 500 gram falukorv, strimlad 1 st röd paprika, tärnad 1 st grön paprika, tärnad 6 st champinjoner, tärnade 1 st röd lök(ar), tärnad 2 st vitlöksklyfta(or), finhackad 1 msk matolja 1 tsk chilipulver 1 tsk koriander, malen 0,5 tsk spiskummin 1 burk(ar) krossade tomater 1 dl vatten 0,5 tsk socker salt och peppar 4 port ris   Garnering: koriander   1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut. Tillsätt chilipulver, spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten...

Fylld lammstek

Fyll lammet med en härlig blandning av chutney, mynta och ingefära och låt det sköta sig själv i ugnen medan du fixar tillbehören. Recept för 6 personer och tar totalt 2 timmar att laga! Servera gärna lammsteken med en god potatisgratäng. Ingredienser 1 st urbenad och nätad lammstek, ca 1,5 kg 1 dl mangochutney 2 msk riven färsk ingefära 2 kvistar färsk mynta Till ingnidning: 1.5 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 msk hackad färsk mynta Sås: 5 dl sky + buljong (tärning) 2 msk maizena Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mangochutney med ingefära och mynta....

Ungkarlens goda macka

Hur har denna smörgås fått sitt namn? Kanske för att den är så lätt att göra och får lite extra sting av ädelosten. En smak som säkert tilltalar de flesta. Antal portioner: 4   Ingredienser 4 skivor formfranska smör eller margarin 4 skivor skinka, kokt eller lättrökt 2 st päron, stora, väl mogna 1 bit ädelost Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. Rosta brödskivorna lätt och bred på margarin. 2. Lägg på skinkskivorna (ganska tjocka, som till bräckning). 3. Halvera päronen, tag bort stjälk och kärnhus. Skala bara om skalet är fult. Skiva päronhalvorna,...